Det är roligt med bilder

ESTER_2210

Foto: Raija Strömberg

I 20-års åldern fick jag låna en kamera av min dåvarande pojkväns pappa. Efter några första trevande försök var jag fast. Det var så roligt att ta bilder att jag bestämde mig för att göra det till mitt yrke.

Nu har jag varit professionell fotograf i över 15 år. Det är fortfarande lika roligt. Variationen i uppdragen tilltalar mig, liksom omväxlingen att arbeta i team eller helt ensam.

I mitt arbete omvandlas möten med olika sorters människor till bilder. Under åren har uppdragen varierat. Det började med porträtt och reportage. Idag blir det också matstilleben, heminredningsartiklar, trädgårdsreportage och böcker. Jag får även uppdrag att göra bilder till andra användningsområden, till exempel konstnärlig utsmyckning på ett äldreboende.

Med åren har jag utvecklat min flexibilitet och samarbetsförmåga, tränat upp kreativiteten, breddat min allmänkunskap och fått ett stort nätverk.

Åren har också gett mig en familj och ett hem i Nacka med trädgård och en vedeldad bastu i den. Mina finska rötter behöver en bastu…

Inspiration och energi hittar jag i böcker, i joggingspåret, i yogan, på resor, med vänner, i filmer och när jag pysslar. Och kameran är ofta med där också.

 • Fotograf Ester Sorri

  c/o Pousette
  Pontonjärgatan 45
  112 37 Stockholm
  Mobil: 0708-64 64 04
  E-mail: ester@sorri.se

  Folio: www.folio.se

  Medlem

  SFF: www.sfoto.se
  CFF: www.centrumforfotografi.se

  Kunder under 2013

  – stort TACK för gott samarbete!

  Folio, Willhem AB, Dala Floda Wärdshus, Elle Interiör, Miljöpartiet, Året Runt, Fotograf Stina Gullander, Hus&Hem Trädgård, Hus&Hem, LRF, LRF Mjölk, 2Complete, House of Pictures, Ekerlids förlag, Fönstret, Magasinet, Akademikern, Drawing Room Inredning&Ljus, Linderdahlska stiftelsen, Scanpix, Weranda (Polen), Eva Britt Wennerström, Kvinna till kvinna, My Fazer, Inside, Verbum förlag, Norlin&Partners, Anna Michélsen, Allt om Trädgård, TCO, Artos&Norma Bokförlag, Tandläkartidningen, Hytteliv (Norge), Jupiter reklam, Hem&Antikt, Retro, Drömhem&Trädgård och Allt i Hemmet.

  © Alla bilder på den här webbsajten är skyddade av upphovsrättslagen och får inte användas i kommersiella eller i andra sammanhang utan skriftligt medgivande av mig.